3d Kalem Bir Oyuncak Mı Yoksa Bir Araç mı?
30 September 2019 /

3D KALEM BİR OYUNCAK MI YOKSA BİR ARAÇ MI?

 

3D baskı teknolojisi yıllar geçtikçe yeniliklere kapı açtı ve 3D kalemler hayatımıza girmeye başladı. 3D kalemler 5 yaş itibari ile kullanılabiliyor ve kullanıcı yaş sınırı bulunmuyor. Bu durum 3D kalemi çocuklar, gençler, sanatçılar, mimarlar, hobi amaçlı kullanıcılar ve profesyonel kullanıcılara kullanma imkanı veriyor. 3D kalem ile gerçekten havaya çizim yapılabiliyor ve bu sayede aklınıza gelebilecek her türlü nesnenin üç boyutlu tasarımını yapmak mümkün.  3D kalemin geniş bir kullanım alanı olması kullanıcının aklına şu soruyu getiriyor, 3D kalem çocuklar için üretilmiş bir oyuncak mı yoksa önemli tasarımlarda kullanılabilecek bir araç mı? Aslında bu sorunun cevabı evet her ikisi de. 3D kalem hem çocuk için bir oyuncak, öğretmen için bir eğitim materyali, mimar için çizim aracı, hobi amaçlı kullanıcı ve sanatçı için güzel bir araç, bir profesyonel için prototip üretme aracı yani kullanıcı tipine göre uyum sağlayabilen bir ürün.

3D kalem hemen hemen bir dolma kalem boyutunda, normal bir kalem gibi kullanılan ancak mürekkep yerine plastik veren, bu plastiğe şekil vererek çeşitli teknikler ile üç boyutlu baskı yapmaya ve havaya çizim yapmaya olanak sağlayan bir üründür. 3D kalem hafif ve taşınabilirdir. Birçok 3D kalem modeli USB kablo ile çalışabilir. Herhangi bir programlama bilgisi ya da bilgisayara ihtiyacınız yoktur. Bu sayede hemen hemen her yerde kullanabilirsiniz.

3D kalemlerin kullanım alanları tamamen kullanıcının hayal gücüne bağlıdır ve 3D kalem ile tasarımda tek sınır hayal gücünüzdür. 3D kalemler normal bir kalem gibi kullanılır ve yetenekli olup olmadığınız ile bağımsız olarak 3 boyutlu baskı yapabilirsiniz. Kullanımının kolay olması her yaş grubu için elverişli bir ürün olmasını sağlar.

3D kalemler ile sanatsal ve dekoratif işler yapabilir, okullarda derslerde eğitim materyali olarak kullanabilir, STEM eğitiminde bir araç olarak kullanabilir, projelerinizde kullanabilir,  mimari çizimler yapabilir, ürün geliştirme ve prototip üretmek için kullanabilirsiniz.

3 boyutlu baskı teknolojisinin yeni ürünü olan 3D kalemler hem çocuklar için oyuncaktır, hem yetişkinler için hobi ürünüdür hem de profesyoneller için ciddi bir araçtır. Bir sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle….