BOFFIN MANYETİK KİT
2 April 2021 /

ELEKTRONİK VE FİZİĞİ EĞLENEREK ÖĞRENMEK İÇİN ALTERNATİF
BİR YÖNTEM STEAM MANYETİK KİT 

Günümüzde kullanılan yenilikçi eğitim modelleri, bilgi yoğunluğunu ve ezber öğrenmeleri reddetmektedir.  Bilgi ve deneyimlerini günlük hayata aktaran, problem çözen ve üreten bireyler yetiştirme ilkesini benimseyen yenilikçi eğitim modelleri, beraberinde zenginleştirilmiş eğitim ortamlarını ve birçok akımı ortaya çıkarmıştır. Maker hareketi bu akımlardan biridir. Maker hareketi ,gelişen teknoloji ile yayılan “kendin yap kültürü” nün birleşiminden oluşan bir akımdır.  Maker hareketi bilgiyi deneyimleyerek keşfeden ve özgün projeler üreten bireylerin gelişimini desteklemektedir. Bu yazımızda sizlere maker hareketini destekleyen, hayal gücünüzdeki yaratıcı projeleri üretebileceğiniz STEAM Manyetik kitini tanıtacağız. STEAM Manyetik Kiti bizlere neler sunuyor ve kazanımları neler birlikte inceleyelim.

 

STEAM Manyetik, elektronik ve fiziği basit ve eğlenceli bir şekilde deneyimleyerek öğrenmeniz için geliştirilen bir kittir. Bu yeni kit ile elektrik devrelerini kendiniz oluşturabilirsiniz. Kit içeriğindeki çeşitli bileşenlerin bağlantılarını kablolama ve lehimlemeye gerek duymadan manyetik board üzerine kolayca yerleştirip projelerinizi üretebilirsiniz.

Peki bu kitin içerinde neler var? STEAM Manyetik Kiti edindiğinizde içerisinden 58 farklı bileşen ve bu bileşenlerin işlevini anlatan bir klavuz çıkmaktadır.  Bu kitin ana bileşenleri beyin ve LCD ekrandır. Beyin, arduino'ya benzer işleve sahip bir mikro bilgisayar görevi görüp programlanabilmektedir. Kit içeriğindeki elektronik bileşenler arasında hoparlör, mikrofon ve foto direnç gibi (aydınlık ve karanlık algılama için)  bileşenler bulunur.  Projenize uygun bileşenleri kombin edip istediğiniz cihazı yapabilirsiniz. Örneğin, kendi MP3 çalarınızı, termometrenizi, gölgeye duyarlı ışıklar yapabilirsiniz. STEAM Manyetik Kit size 200’den fazla proje geliştirme imkanı sunar. Geliştirdiğiniz projeler ile elektroniğin temellerini keşfeden bir kâşif olun, iletken/ yalıtkan maddeleri kendi oluşturduğunuz devrelerde deneyimleyen bir bilim insanı olun ve kendi platform oyununu geliştiren bir maker olun. Sınırsız devreler ve projeler kurarak eğlenerek öğrenin ve üretin.

Biraz da STEAM Manyetik Kitinin kazanımlarından inceleyelim. STEAM Mayetik Kit, bireylere 21. Yy becerileri arasında önemli yer tutan mantıksal düşünme,  problem çözme ve  üretme becerisi kazandırmaktadır. Bu kit hem çocuklara hem de yetişkinlere elektroniğin temellerini   öğretirken, STEAM yani bilim, teknoloji, mühendislik ve matematiğin bir arada kullanılarak öğrencilerin tasarlama, buluş yapma ve üretme konularında teşvik edilmesini hedeflemektedir.  Yenilikçi eğitim modellerini desteklerken, sınıf ortamı için zengin bir materyal kaynağı sunmaktadır. Sınıf ortamındaki öğrenmeleri verimli ve kalıcı kılmak isteyen öğretmen ve öğrenciler için tercih edilen bir kittir. STEAM Manyetik Kitinin STEAM atölyelerine ve sınıf ortamına girişi ile bireylere güzel bir araç sağlanır. Öğrenciye üretme heyecanını ve ben de üretebilirim öz güvenini kazandırır.

 

Gördüğünüz gibi STEAM Manyetik Kit, hayal gücünüzün sınırlarını zorlayarak istediğiniz projeleri geliştirmenize imkan sunan zengin bir kittir. Düşünen ,üreten, geliştiren, yenilikçi,teknolojiyi doğru kullanabilen ve hayat boyu öğrenmeyi destekleyen STEAM Manyetik Kitini keşfedin ve hayalinizdeki projeleri üretmeye hazır olun . Öğrencilerimiz için en iyi öğrenme deneyimlerini yaratmak istiyorsanız, bu kitten yararlanmanız sizin için harika bir seçim olacaktır. Web sitemize gidin ve deneyler dünyasına bir yolculuğa çıkın…

STEAM Manyetik Kit

STEAM Manyetik Kitine ulaşmak için tıklayınız.