3D KALEM KULLANIM TEKNİKLERİ -1
30 September 2019 /

      3D KALEM KULLANIM TEKNİKLERİ -1

 

Kalem hızı ile el hızınızın ayarlanması

3D Yazıcı Kalem 3 hız seviyesi bulunur. Farklı hız seviyelerinde elinizin hareket hızı ile farklı kalınlıkta çizgiler elde edebilirsiniz. Yavaş hareketlerle daha kalın, hızlı hareketler ile daha ince çizgiler çizebilirsiniz. Elinizi çok yavaş hareket ettirmeniz durumunda filament (plastik materyal) birikmeye başlayacaktır ve bu çizgilerde topaklanma yapabilir.


Kalem hızının ayarlanması

Büyük yüzeylerde boyama için yüksek hız seviyesini, küçük rötuşlar için düşük hız seviyesini kullanabilirsiniz. Genel çizimlerde orta seviye sizin için yeterli olacaktır.


3D Yazıcı kalem ile çizgi çizme

Kaleminizi iterek ya da çekerek hareket ettirdiğinizde farklı çizgiler elde edersiniz. Çekerek hareket ettirdiğinizde dolgulu çizgi elde ederken, iterek hareket ettirdiğinizde ortasında boşluk olan bir çizgi elde edersiniz.


Sağlam bağlantı noktaları oluşturun.

Filamentin kendisini kullanarak kalın daire ya da çubuklar oluşturabilirsiniz.Parmak yardımı ile yapıştırdığınız yerleri sağlamlaştırıp estetik katabilirsiniz.Parmak izininizi eserinize bırakın....


Kalıp Kullanma

Özellikle daire, silindir, gövde gibi tasarımlarda kalıp kullanımı çizimi kolaylaştıracaktır. Kalıp için kağıt ve bant kullanabilirsiniz ya da hazır bir silindir/daire/koni şekli kullanabilirisiniz.

Kil hamuru ya da farklı materyalleri kalıp yapmak için kullanabilirsiniz.


Küre çizimi

Bir küre kalıbını alın ve tam ortasını belirleyin. Öncelikli olarak kürenin bir yarısını, sonra diğer yarısını tamamlayıp orta kısımdan birleştirebilirsiniz.

En az 4 adet ya da daha fazla daire çizip bu daireleri birleştirerek küre elde edebilirsiniz.



Diğer teknikler için bir sonraki yazımızı takip edebilirsiniz...