3D Kalemler ile Sınıf Öğreniminde Yanlış Bilinenler
30 September 2019 /

Teknolojinin gelişimi ile sınıf öğrenimi değişiyor ve öğrencilere 21. Yüzyılın becerilerini edinmelerini sağlayan yenilikçi eğitim modelleri klasik eğitim sisteminin yerini almaya başlıyor. Yenilenen eğitim modellerinde hedef noktaları arasında üretici, yenilikçi, sorunları çözme becerisine sahip bireyler yetiştirmek var. 3D kalemler, yenilikçi eğitim sistemlerinin uygulanmasında bir araçtır. 3D kalem ile sınıf öğrenimi interaktif, üretici, yenilikçi bir hal alıyor. Hayal gücünüzün sınırlarını zorlayan, üretme heyecanını harekete geçiren 3D kalemler sınıf öğrenimlerinde aktif rol almaya başladı. Öğretmenleri ve öğrencileri heyecanlandıran bu yeni teknoloji ile öğrenciler bir yandan teorik dersleri öğrenirken bir yandan bu derslerin uygulamalarını yapabilme imkanına sahipken, öğretmenler anlaşılması güç kavramları 3D kalem yardımı ile somutlaştırarak öğrenimi güçlendirebiliyor.


Bu yazımızda 3D kalem ile yapılan sınıf öğrenimlerinde yanlış bilinenler üzerine kısa bir bilgilendirme yapacağız ve mümkün olduğunca aklınızdaki sorulara yanıt bulmaya çalışacağız. sınıf öğreniminin şeklini değiştiren bu teknoloji ile sınıflarda yanlış bilinenler neler:


Öğrencilerin çizimleri şablondakilere ya da ders kitaplarındakine benzemiyor, birebir aynı şekilleri yapmakta zorlanıyoruz. 3D kalemler öğrenim için bir araçtır ve öğrenmeye giden bir yoldur. Bu nedenle çizimlerin mükemmel olmasını beklemeyin. 3D kalem kullanımının ana amacı yaratma, problem çözme, hata yapma ve tekrar denemekten korkmayan bireylerin gelişmesidir. Denemekten korkmayın ve ders kitaplarındakilere benzemeyen şekiller için endişelenmeyin. Öğrencileriniz deneme yanılma ve tekrar yapma yöntemleri ile çok daha kalıcı bir öğrenim deneyimi yaşayacaklar.

Öğretmenler 3D kalemleri sınıflarda kullanmak için harika çizimler yapmalı ve iyi bir 3D sanatçısı olmalı.

Öğretmenler mükemmel insanlar değiller ve her şeyi eksiksiz bilmeleri ve yapmaları mümkün değil. Öğretmenler 3D kalemleri derslerinde kullanırken en iyi bildikleri işi yapıp iyi bir 3D kalem çizim ustası olmak yerine iyi bir öğretmen olmalı ve öğrencilerini çizim tekniklerinde yönlendirmeleri ve teşvik etmelidirler. Öğrencileri 3D kalem kullanımında cesaretlendirmeli ve onların hayal güçlerinin derinliklerinde yol almalarını sağlamalıdır.




Öğrencilerin derslerde 3D kalem gibi aktivitelere vakti yok, sınavlara hazırlanmalılar ve daha ciddi konular öğrenmeliler. Öğrencilerin önlerinde hayatlarının gidişatını belirleyen sınavlar olduğu aşikar. Yarışmaları gereken çok fazla kişi var ve kendilerini hedeflerine yönlendirecek bu sınavları başarı ile tamamlamalılar. 3D kalem teorik derslerin yerini alamaz ancak teorik derslerin kalıcılığını sağlayan ve öğrencinin zihninin açılmasını öğrenim seviyesinin artması için mükemmel bir araçtır. 3D kalemlerle teorik eğitim sonrasında yapacağınız aktivitelerin öğrenimi kuvvetlendirecek ve ömür boyu kalıcı öğrenmeyi teşvik edecektir.


3D kalem aktivitelerinde mutlaka şablon kullanılmalıdır. Şablonlar hayal gücünün sınırlanmasına neden olabilir. 3D kaleme alışma sürecince şablonların gerekliliği kaçınılmazdır. 3D kaleme alışan ve kullanım tekniklerini öğrenen öğrencilerinizin artık şablonlara ihtiyacı yoktur. Tek yapmanız gereken onların hayal güçlerini harekete geçirmek ve ortaya çıkacakları gördüğünüzde sizler de inanamayacaksınız.  Bırakın öğrencileriniz özgürce deneme yapsın, denedikçe hatalarını görecek ve daha iyisini yapmaya çalışacaklardır.3D kalemle öğrenmenin keyfini öğrencilerinizle birlikte yaşayın.

Her bir öğrenci için 3D kalem alacak bütçemiz yok. 3D kalem yeni bir dünyanın kapılarını açıyor ve her öğrenci için yeterli bütçeniz olmadığını düşünüyorsanız öğrencileriniz küçük gruplar halinde 3D kalem dünyasını keşfedebilirler. Bu sayede öğrencileriniz birlikte çalışarak işbirliği, uzlaşma, problem çözme ve yaratıcı düşünme gibi beceriler edinebilir ve öğrenim çok daha keyifli hale gelebilir. 3D kalem ile keyifli bir sosyalleşme ve iş birliğinin gücünü keşfedin.


El becerisi olmayan öğrencilerim var. 3D kalem kullanım açısından normal bir kalem ile aynıdır. Bu özellik 3D kalemi eline alan herkesin çizimler yapmasına imkan verir. Öğrencilerinizin yeteneği olup olmadığı konusunda endişelenmeyin. Belki öğrenciniz mükemmel bir sanatçı olmayacak ama emin olun 3D kalem ile sınıf projelerini rahatlıkla yapabilecek. 3D kalem el göz koordinasyonu ve el becerilerinin gelişiminde destekleyici bir üründür.

Öğrencilerimiz için en iyi öğrenme deneyimlerini yaratmak istiyorsak ön yargılarımızı kaldırıp yenilikçi fikirlere yer açmak ve onlara yaratım süreçlerine destek olmak gerekiyor. Bırakın öğrenciler 3D kalem ile gerek bireysel gerekse gruplar halinde öğrenme, üretme, problem çözme yetileri edinsin ve sizler bu gelişmeleri keyifle izleyin.