ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER Ve 3D KALEM
8 December 2020 /

ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN  3D KALEM BECERİLERİ

Geleneksel eğitim yerini çağdaş eğitime bıraktı. Çağdaş eğitimin gereği olarak bireylerde bulunması gereken temel beceriler 21. Yy becerileri olarak ifade edilmekte olduğunu biliyoruz. Bireyler olarak çağın gerekleri ile bütünleşmenin, kendimizi geliştirmenin peşindeyiz. Peki nasıl? Araştıran, sorgulayan, tasarlayan,  üreten bireyler olmak için bireyler neler yapmalı?

 

3d kalem bu fırsatlardan biridir. Kullanımı oldukça kolay ve eğlenceli vakit geçirmenize olanak sağlayan 3d kalem size hayal gücünüzde tasarladığınız her şeyi kısa zamanda üretme kolaylığı sağlıyor. Her yaş grubunda kullanılan 3d kalem çizilen herhangi 2 boyutlu resmi 3 boyutlu hale getirebilir ve birey bunu yaparken 3 boyut algısı ,el göz koordinasyonu ve el becerilerini gelişir.  Bireylerde bende yapabilirim, üretebilirim bilinci gelişir. Bu sayede tüketici bireyler değil üretici, yaratıcı ve çevresine faydalı bir nesil olarak yetişmeye katkı sağlar.  Bireyler bilim, teknoloji, mühendislik ve matematiği kullanarak ürettikleri projeler ile faydalı ve keyifli vakit geçirirken aynı zamanda perspektif algısı, prototip oluşturma, 3 boyut algısı geliştirir.

 

Bireyler 3d kalem ile yukarıda bahsettiğim şekilde kendilerini geliştirirken 3dkalemin özel gereksinimli bireylere sunduğu faydalar nedir biraz da bu konunun üzerinde düşünmenizi isterim. Özel gereksinimin pek çok alanı bulunmaktadır. Temel olarak 3d kalemin odaklanma, el göz koordinasyonu becerilerini geliştirdiği için özel gereksinimli bireylerin ihtiyacına cevap vermekte.  Sizce 3d kalem özel gereksinimli bireylere kazandırdıkları,faydaları neler olabilir? Bu konu üzerine düşünmenizi ve bir sonraki blog yazıma kadar bunları bizimle paylaşmanızı dilerim :)

 

Unutmayın tek sınırımız hayal gücümüz!